Rodman

Rodman
Rodman 1120

lördag 22 mars 2014

NTC 2014

NTC 2014Fiske
Skapad av Andreas Ander 2014-03-21 19:04:07

NTC PÅ BORNHOLM

Detta års NTC går mot sitt slut och nu återstår endast en omgång här på härliga Bornholm. I morgon anländer en ny förväntansfull grupp till hotelpension Verona för tre dagars fiske.

Fisket har varit mycket bra när vi väl har kommit ut på havet men tyvärr har flera dagar blåst bort och fått ägnas kustfiske efter havsöring, ett trevligt fiske i härlig miljö men har man siktet inställt på lax så har man.

NY MARINELEKTRONIK I ALLA BÅTAR

I år har samtliga båtar som deltar i NTC den senaste marinelektroniken från GARMIN installerad ombord, d.v.s. GARMIN 8000 serien med integrerad radar, ekolod och autopilot.

GARMIN är ett lätt val för oss som jobbar med detta dagligen och behöver en utrustning som fungerar i vått och torrt. I min yrkesroll som lots i Sjöfartsverket där jag lotsar handelsfartyg av alla de slag har jag flera gånger önskat att det funnits Garminutrustning ombord! Trots vad en viss person nu basunerar ut, så måste jag säga att supporten och backuppen från Garmin har varit fenomenal under den tid vi har haft deras utrustning i våra båtar och jag vill härmed rikta ett stort tack till Sören Vest på GARMIN norden.



C&R INTE BARA PÅ SVENSKT VATTEN

Vi har av en (igen)viss person i en artikel blivit beskyllda för att ta upp all lax som fångas och ägna oss åt rovfiske men så är givetvis inte fallet. Bara för att vi utgår från Bornholm så innebär det inte att vi inte tar vårt ansvar som alla andra och praktiserar C&R i största möjliga mån. Vi använder gummihåvar av märket Fox Rage från Gladsax Fiske i Forsheda (tack Mats Andersson). Gummihåvar är skonsamma mot fisken och avkrokning sker helst på utsidan av båten för minsta möjliga påverkan på fisken.

NYA ISMO GIANT PROVFISKAS JUST NU HÅRT AV OSS PÅ NTC!

Vi provfiskar just nu årets stora nyhet på betesfronten, NYA ISMO GIANT från GLADSAX FISKE! Återigen ett stort tack till Mats Andersson på GLADSAX FISKE som gett oss på NTC förtroendet att som första guider prov trycka denna grymma sked!

Resultatet är över förväntan och snart finns skeden tillgänglig hos din lokala handlare, ett bete som vi tycker skall finnas i varje laxtrollares beteslåda!

PULKOR OCH INDRAGARE FRÅN TIGERFISKE DOMINERAR PÅ ÖSTERSJÖN!

Vi har under flera år haft förmånen att få använda utrustning från företaget TIGERFISKE från Borlänge vars specialitet är produkter anpassade för trolling. Jag törs med säkerhet säga att deras indragare, paravaner och pulkor är de absolut bästa som står att hitta på marknaden. Här på NTC använder vi alla deras utrustning flitigt och rekommenderar dessa starkt för den seriöse trollaren.

Denna text är kopierad ifrån Blidö Fiske & Andreas Ander!

Kan bara instämma med allt vad Andreas Skriver!!

//Lars Hedberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar