Rodman

Rodman
Rodman 1120

måndag 22 augusti 2011

157 cm hälleflundra - fin avslutning på en supervecka


Idag var sista dagen på en kanonbra och trevlig fiskevecka här uppe på Väröy. Vi har gästats av riktiga sportfiskefantaster iform av 9 st killar från Söder Sportfiske, 3 st som åkt med Anders "Biffen" Olsson och sedan Mats och Ylva som var med i guidebåten. När vi sammanfattar veckan så blev det en riktig bra vecka där ALLA gästerna fick känna på hur det är att drilla hälleflundra!!!

Killarna i Lasse Lanos båt hade fått ganska många hälleflundror men inte den riktigt stora men igår så  drog dert till ordentligt i Jims spö. Det blev en tuff batalj och efter ca 30 min kunde de lyfta ombord en 157 cm hälleflundra som senare fick friheten åter. Stort grattis till denna arbetsseger.
I "Biffen-båten" fick Anders två nya gäster som kom med helikoptern. Max 1 timma senare var de på havet för att träffa rätt i strömvändningen och som dem gjorde det. 4 st hälleflundror fick man och de två nya gästerna fick tre av dem. Vilken start!!! 114 cm, 114 cm, 122 cm och 147 cm. Toppklass!!!

Här följer en kort sammanfattning av veckan som kommer kompletteras med mer info och bilder.
Hälleflundror: Ca 65 stycken landades på 5 båtar och de allra flesta av dessa simmar vidare efter varsam C/R. De största 8 st var: 130 cm Niklas, 135 cm Stefan, 147 cm "Biffen-båten", 147 cm Jonas, 154 cm Niklas, 154 cm Mats, 158 cm Stefan och hälleflundradrottningen Ylva krönte förstaplatsen med en fin på hela 162 cm!!! Bra fiskat av allihopa!
Torsk: de flesta torskar som landas är över 10 kg och vikter vanligtvis upp till 15 kg. De tre största var:
22 kg Henke, 22,2 kg Jonas och 23 kg Jonas. Bra jobbat!!!
Sej: De största var 15,2 kg Daniel och 16,0 kg av Niklas. Många sejar landades mellan 10-12 kg men de riktiga racen uteblev. Toppfiske ändå!

En annan kul ingrediens var kikmetet på grunt vatten norr om ön efter hälleflundra där vi ofta såg dem cirkulera runt betet innan de högg eller valde att simma bort. Det gav gästerna erfarenheter om hur hälleflundran agerar nere på djupet.

Det kommer fler bilder.

Mvh, Lasse och Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar