Rodman

Rodman
Rodman 1120

tisdag 23 augusti 2011

Ny vecka: FFA på plats och 141 cm hälleflundra

Ny vecka med svenska sportfisketidningen Fiske För Alla (FFA) på plats som anordnat en läsarresa till Väröy. 11 man är med på resan för att ha trevligt och få fördjupade kunskaper om havsfiske. Lasse och jag höll ett kort inledande informationsmöte om grunderna gällande utrustning, teknik, platser och strategi. Efter frukost åkte vi direkt ut på ett lugnt havet med fyra båtar. Vi fick en del torsk men det var lite trögt inledningsvis. Torskfisket kom inte igång riktigt förrens Lasse hittade en fläck där det stod tätt med mycket och stor fisk. Största blev på 2 st på 16,5 kg på kort tid som Tommy fångade. I Lasses båt fick Stefan en lång stor sej på 13 kg och 119 cm lång. Mats Gyllsand drillade en mycket stor hälleflundra i 1 timma innan linan tyvärr gick av. Som närmast var hälleflundran 9 meter under båten men de fick inte se den. Typiskt! 
Dagens hälleflundrakungar blev istället "Biffenbåten" som är inne på sin andra vecka nu. Killarna fångade inte mindre än 7 st hälleflundror med toppar 118, 125 och 141 cm. Bara att ta av kepsen! Bra fiskat återigen!!! 118 och 141 cm kom i ett dubbelhugg och 125:an på trolling. Anders besitter ett brett register av fiskekunskaper och det ger fina resultat.

Mariann hade dukat upp en fin frukostbuffe som gästerna uppskattade mycket! På kvällen fick vi Bakalauv som var riktigt god. 




Väderprognosen ser topp ut de närmaste dagarna så dt bli nya friska tag imorgon.
/Mvh, Lasse och Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar