Rodman

Rodman
Rodman 1120

söndag 21 augusti 2011

154 cm hälleflundra och 20+ torskar från Väröy

Torskfisket är riktigt bra i både antal och vikt runt Väröy. Henrik Sandahl fångade en riktigt fin torsk på 22 kg och Jonas Berglind en på 23 kg på sydsidan av Väröy. I Lasse Lanos båt fick man torsk upp till 17,2 kg. Mycket torsk mellan 10-15 kg. 
I vår båt fick Mats en fin hälleflundra på 154 cm på Nordlandsflaket norr om Väröy. Fighten var bra och vi körde efter fisken som rusade ivrigt på flaket för att få den rakt under båten. Efter ca 30 min kunde Lasse Hedberg och jag lyfta ombord hälleflundran för snabb fotografering.



Därefter släpptes fisken varsamt tillbaka och simmade direkt vidare ner mot djupet. Gårdagens hälleflundradrottning (162 cm), Ylva, följde upp med en 100 cm hälleflundra strax efter som kämpade bra. Paret Mats och Ylva satt lång stund därefter och bara njöt i solskenet.
Fisket är riktigt bra nu runt ön även om de riktigt stora sejarna inte visat intresse av att ta våra gästers beten. Imorgon är det avslutningsdag med utlovade svaga vindar och kanske kommer det ytterligare en storfisk till någon av gästerna. Det är pubkväll idag så vi får se hur många som står upp tidigt imorgon efter en hård fiskevecka...
Mariann serverar som vanligt utsökt mat med finess i restaurangen. Det är både lokala hemlagade fiskrätter och mer traditionella rätter i en bra balans. Imorgonkväll äter alla gästerna middag på restaurangen innan avresan med färjan.
Rapporter kommer! // Mvh Lasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar